Boí Taüll

L’estació d’esquí Boí Taüll es troba situada a l’Alta Ribagorça, als Pirineus. Una estació amb bones condicions de neu durant la temporada però alguns cops amb problemes de vent. Sobretot, per ser l’estació d’esquí amb la cota més alta a Catalunya, 2747,3 metres. És una estació que es troba en un espai privilegiat, a la vora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Podríem dir que és una de les estacions mitjanes dels Pirineus. Amb un total de 46 quilòmetres esquiables i 53 pistes, la majoria vermelles i negres (36). També té un nombre elevat de remuntadors mecànics, arribant a 16. Cal destacar la quantitat d’espais fora pistes que disposen dins el territori esquiable. Aquest fet, donat sobretot per no tenir gairebé arbres en l’estació, permet esquiar molt lliurement. Per exemple, està l’itinerari Raspes Roies, Sud del Sello o Coll de Muntanyó per a esquiadors d’alt nivell. En quan a pistes per debutants, destaca la Boulevard que enllaça amb Ginesta, Fàcil i Amateur fins arribar a Plà de Vaques.

Com s’ha comentat abans, té una de la cota més alta dels Pirineus en unes pistes d’esquí alpí. Comença en 2038,7 metres i arriba a 2750,3 al Cap de les Raspes Roies (cim a 2758,7).

Els preus del forfait no tenent gaire variació. El més baix és l’infantil, a 29€ i el de públic general a 39€. En d’altres pistes d’esquí es treballa per adaptar i variar els preus depenent d’edat sobretot. Pel que es veu, en aquest equip directiu, encara no ho han treballat. Per comparar amb altres pistes d’esquí entra a l’article Preus forfaits esquí Pirineus.

En quant a lloguer de material d’esquí alpí el preu de junior és de 21 € d’equip complert, i d’adult 26€ per dia. És a dir, que anar a esquiar un dia a l’estació ens pot surtir entre 50€ i 65€ si no disposem de material i sense assegurança.

Restaurant el ventador Boí Taüll

Restaurant el ventador Boí Taüll

Restaurants a Boí Taüll

Els restaurants a prop de l’estació es troben distribuïts arreu. Per començar, i basant-se en les recomanacions de Tripadvisor, com a primer classificat segons els usuaris és La Granja. Les carns a la brasa i l’hamburguesa de ceps sembla a ser una de les preferides dels que han menjat al restaurant. El segon classificat és El Ventador, amb menjar de proximitat, tracte personal i ben organitzats.  Per més informació visiteu els seus web: La Granja El Ventador.

Escoles d’esquí Boí Taüll

En aquesta estació hi ha una escola d’esquí, la Escola d’esquí Boí Taüll. Els preus per hora oscil·len entre 37€ hora i 45€ hora per persona. Ara bé, com a la majoria d’escoles d’esquí, s’ofereixen classes col·lectives que arriben a costar entre 16,6€ hora x 3 hores fins a 17,5€ hora x 2 hores. Veient aquests preus de cursos d’esquí, pot ser una bona oportunitat per aprendre a esquiar ja que, per iniciar-se, no cal més que una pista verda i una cinta. I si es vol millorar en nivell alt, disposa de moltes pistes vermelles i negres. Un bon centre d’aprenentatge i millora a la neu.

Plànol d’estació d’esquí Boí Taüll

Mapa de pistas Boí Taüll

Mapa de pistas Boí Taüll

Com arribar a Boí Taüll