Aprendre a esquiar

En la primera imatge, sem pot veure realitzant un excercici esquí alpí. És parteix de que l’alumne ja coneix la posició bàsica de l’esquiador. Per si un cas la repassarem:

Cursos esqui online

Cursos esqui online

-Semiflexió dels turmells, genolls i malucs.

-Lleugera inclinació endavant del tronc superior.

-Mans separades del cos i endavant.

-Mirada enfront.

Posteriorment, situats en una pista amb contrapendent (un plà d’una verda per exemple) realitzarem un descens directe (baixar en línia recta o diagonal) i anirem realitzant flexions i extensions suaus, per trobar l’equilibri sobre els esquis.

 

Vols aprendre més a esquiar? Compra el curs online esquí alpí per només 5!

Classes esquí online

Classes esquí online

L’exercici d’esquí alpí anterior, ens donava algunes eines com són equilibri a la neu, posició bàsica i confiança. ara en toca un de essencial; aprendre a fer cunya.

La cunya, és la posició divergent de les cues i ens permet reduir la velocitat en una baixada. Pensem que, l’esquí alpí és un esport on anem sempre d’amunt a avall de la muntanya i per tant, haurem d’estar jugant constantment amb les pendents i direccions per aconseguir anar el més segur ràpid possible. Així doncs, ara sabem perquè el fem però no el com. Es per aquest motiu que l’explicaré a continuació; per practicar-lo, en parat, hem re provar d’arrossegar primer una cua cap a fora, posteriorment l’altra. En entendre el moviment i assolir-lo en parat, és hora de provar-les dues cames alhora per tal de saber-les coordinar. És a dir, primer de tot una cama i l’altra, per després passar a realitzar el moviment amb les dues extremitats al mateix temps. Ara que ja hem aconseguit aquest moviment en parat, és hora de provar-lo en moviment. Ens col·locarem en una pista verda (amb contrapendent!) i amb la posició inicial en cunya, ens deixarem desplaçar per la neu a poc a poc i amb l’ajuda dels pals. Al principi, possiblement no engegueu, o bé al contrari, aneu massa ràpid. Per aquest motiu heu de, en el primer cas reduir l’obertura de les cues, i en el segon augmentar-la ja que com més gran sigui labase del triangle (cunya) més resitència provocarà a la neu. Finalment, hem de tenir en compte que l’obertura de la cunya ha d’anar acompanyada d’una lleugera inclinació dels genolls cap a l’interior.

 

Com esquiar amb cunya

Demostració per aprendre a esquiar.

Salud i Bona neu!