Estació Espot Esquí

L’estació Espot Esquí es troba situada al municipi d’Espot, a la comarca del Pallars Sobirà. En un principi va ser anomenada “Estació d’Alta Muntanya a Espot”. 

Als anys 50, s’organitzaven cursos d’esquí al poble d’Espot dins de la filosofia del Centre Excursionista de Catalunya. Els aspirants a professors es comprometien a donar classes  sense remuneració. En comptes d’això, es destinaven els recursos a la divulgació de l’esquí entre joves d’Alp, Espot i pobles de la Vall d’Aran.

L’estació d’esquí disposa d’un total de 22 pistes d’esquí i 23,5 quilòmetres esquiables. Destaquen les pistes La Rampa, La Pala a més de les pistes que tenen característiques per realitzar competicions de FIS. El telecadira La Roca és l’últim de la marca YAN en funcionament. Cal destacar la instal·lació del Telecadira el Bosc l’any 2010. Telecadira desembragable que permet arribar a la cota més alta de l’estació, situada a 2430 metres sobre el nivell del mar.

Els preus del forfait de Espot Esquí són bastant variables. S’adapta a les edats, per exemple categoría veterà II, 2 € O en menor, 3€. També s’apliquen ofertes per a clients d’entitats tipus 2×1. Ara bé, el preu general són 32€ per adult i júnior  i 26€ per infant.

Els preus de lloguer de material de esquí per equip complert és de 20€. Per tant, el preu total aproximat per passar un dia d’esquí està entre 22 € fins a 52€ sense assegurança ni tratge d’esquí.

 

civet restaurant cal juquim espot esqui

Civet restaurant Cal juquim Espot esqui

Restaurants a Espot Esquí

El poble d’Espot és un dels que mantenen l’encant propi d’un poble de muntanya. No està massificat i conserva l’arquitectura de les Valls pirinenques. Per tant, un dels llocs per gaudir de la millor manera d’ambient de muntanya. Per aquest motiu, cal destacar un restaurant per sobre de tots. Cal Juquim es troba situat al centre del poble. Menjar de temporada, de muntanya amb gran varietat, excel·lent servei i preus raonables. Una visita obligada si es va esquiar o bé, si es pretén visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

 

 

Escoles d’esquí a Espot Esquí

Els preus de classes d’esquí de l’estació van entre 11€ per hora/persona en col·lectives fins a 36€ per hora en classes individuals. Hi ha dos escoles d’esquí; Escola d’Esquí d’Espot i Escola d’Esquí Espot Base Estació. També s’ofereixen hores de grups per adults i escolars, en que es fan 10 hores de classe a 50€ per persona. Cal destacar les ofertes per a les raquetes de neu de 2/3 hores a 25€ per persona en un entorn únic. Més informació a Escola Esquí Espot.

 

Plànol Estació Espot Esquí

planol estació esquí espot esquí

Planol estació esquí Espot Esquí

Com arribar a Espot Esquí