Començar a esquiar a la neu

Començar a esquiar a la neu és fàcil. Per aprendre a esquiar hem de conèixer material d’esquí, tècnica, aspectes de seguretat..

  

Entorn per esquiar

Les estacions d’esquí alpí tenen elements que les caracteritzen; es troben generalment encarades al nord per mantenir la neu en bona qualitat. Tenen desnivells de la cota baixa a l’alta que van des de 500 metres fins a prop de 1500 a la cota més alta.

A la vegada, hi han senyalitzacions que ens marquen el nivell de les pistes. (verda-debutant, blau-iniciat, vermell-alt, negre-expert). Un altre element important, són els remuntadors mecànics. Existeixen els telecadires, els telearrossegadors, telecabines i cintes arrossegadores. Quan es comença a esquiar, es requereix almenys l’ús de la cinta telearrossegadora. Es troba a les pistes de debutants o verdes. Per tant, es recomanable en un principi, si no hem realitzat cap classe d’esquí no posar el material. Abans haurem de fer exercicis d’adaptació al material.

 

Tècniques per esquiar

Començar a esquiar a la neu

Començar a esquiar a la neu

En un principi, quan comencem a moure’n a les pistes d’esquí necessitem adaptar-nos. Per això s’ha de conèixer l’entorn i el material d’esquí. En primer lloc desplaçament sense pendent. Aquí per exemple estem provant flexió i extensió en parat per adaptar-se al material.

També caldrà esdevenir àgil amb els esquís; caminar, utilitzar els bastons, fer escaleta per pujar i baixar… Tot això sempre en pla sense pendent.

Més endavant, buscant una pista amb contrapendent, podem provar de descendir. Molt de compte! No provar si són més de 10 metres i no hi ha contrapendent. No sabem frenar! Sempre és aconsellable, els primers passos, fer-lo amb un professor d’esquí alpí titulat.

Esquiar amb cunya

Esquiar amb cunya

Tot seguit, quan ja hem fet exercicis de descens directe com aixecar un esquí, baixar amb els braços amb diverses posicions. Podem provar en parat de fer cunya. La cunya és l’obertura de les cues dels esquís amb la lleugera inclinació dels genolls cap a l’interior. Les puntes dels esquís estan a prop. D’aquesta manera podrem fer reduir la velocitat dels esquís. I una vegada més, en un espai amb contrapendent, realitzarem la prova de baixar amb la posició tècnica.

Ara seguirem el mateix procediment. Practicarem diversos exercicis amb braços, combinant flexions de cames, bastons.. Alhora que també buscarem el perfeccionament del manteniment de la cunya. Això es pot fer jugant amb la obertura de cues. Buscant posicions més centrades. Flexionar més el tronc superior.

Amb tot, haurem assolit un principi per començar a esquiar a la neu. I després quedarà fer progressions tècniques per adquirir habilitats d’equilibri, flexibilitat i moltes més que ens faran falta per amb el temps, ser uns grans esquiadors.