Com esquiar amb boira

Com esquiar a la boira? Aquests darrers dies a les estacions de esquí ens hem trobat amb condicions climàtiques adverses. Tant és així, que a l’hora de realitzar les classes d’esquí, vaig veure com tant la concentració al igual que l’efectuació de les baixades per les pistes d’esquí no eren del mateix nivell al qual un s’hi afrontava normalment. Es per aquest motiu, que he volgut escriure algunes línies orientatives per afrontar dies on el fred, el vent i la boira puguin ser protagonistes:

  • com esquiar amb boira i vent

    com esquiar amb boira i vent

    Anar ben equipat: disposar de les ulleres de vent netes, sense ratllar així com de material que eviti que ens empapem (com pot ser una capa de esquí) farà que tant evitem veure-hi malament, ja que les ulleres en alguns casos s’entelen (tot i que siguin de doble vidre) com amb una sensació de malestar general per trobar-nos humits.

  • Realitzar parades més freqüents: no és necessari forçar la màquina en dies així. No estem parlant de ser “tous” en tant que per un mínim de condició adversa ja estar tot el dia a la cafeteria, sinó simplement, aprofitar aquests dies per centrar-se en tècnica que un pugui realitzar per exemple als telearrossegadors on poder treballar base, exercicis molt concrets i alhora entretinguts, entre altres. És doncs, l’oportunitat per a esquiar menys ràpid i centrar-se més en l’esquí.

De fet, personalment acostumo a anar més lent durant aquests dies ja que prefereixo provar els recolzaments sobre els esquis, prendre consciència molt més clara de quina part del cos tinc a cada lloc així com imaginar el recorregut de la pista ja que la visibilitat es reduïda.

com esquiar amb boira

com esquiar amb boira

 

  • En pistes, mantenir-se en moviment constant: pot ser que faci vent fort o fred, i notem les mans gelades.. És doncs bona oportunitat per para el mínim mentre realitzem els descens en espais oberts, on puguem ser víctimes de les ratxes de vent així com mantenir el cos actiu en tota l’estona, com pot ser realitzant rotacions amb els braços així com actives les extremitats inferiors.
  • Vigilar amb les pilones que embruten! No és recomanable asseure’s al mig del telecadira, ja que va perden greix i si aneu amb colors clars, és molt possible que us trobeu amb les jaquetes o pantalons tacats al final del dia.
  • Fixar-se constantment amb les senyalitzacions a les pistesHem de buscar les referències que ens portin per les pistes, tant poden ser els indicadors del color, els canons de neu, els indicadors de perill o bé els paravent els quals també seran llocs on s’acumulin congestes.

Són doncs unes idees senzilles a tenir en compte, que ens poden servir per gaudir d’un dia d’esquí encara que sigui sense sol.